Festival "Tarafuri si fanfare". Jurnalul National va invita ca, timp de doua zile, sa va veseliti asa cum o faceau altadata  romanii adevarati. O serbare campeneasca in inima Bucurestilor.

La Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti". Nu este  un spectacol obisnuit.    Oferim mostre de folclor adevarat, de muzica vie, transmisa in familie, slefuita si imbogatita de fiecare generatie de muzicanti.

Vor canta pentru voi tarafuri si fanfare din Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova, cele mai multe necunoscute publicului larg. Aducem instrumente lautaresti traditionale (vioara, nai, clarinet, tambal, bas), dar si cateva dintre cele taranesti (tilinca, fluier, caval, cimpoi, ocarina).

MUZICA. Sufletul va va fi mangaiat de sonoritati diverse, de la doina, balada, cantec de dragoste pana la muzica de joc, de la taraful doljean cu doi instrumentisti care canta in acelasi timp si vocal pana la fanfara bucovineana alcatuita din zece persoane. Fiecare muzicant este o personalitate, un tezaur de melodii, ritmuri, trairi, care se unesc, se intretaie, se completeaza. Muzicantii vor canta asa cum stiu ei mai bine: live.  

Pentru a nu ramane nimic neexplorat din lumea minunata a muzicantilor autentici vor fi prezentate instrumente, tehnici de constructie, modalitati de obtinere a sunetului, efecte sonore neobisnuite, costume taranesti de sarbatoare.

Veniti sa ascultati muzica romaneasca autentica, sa ra-deti, sa jucati, sa va bucurati!  Cel care va va tine cu sufletul la gura timp de doua zile va va explica de ce un tub simplu, cum este tilinca, poate scoate sunete asa de frumoase si va va raspunde la orice intrebare legata de muzicanti si arta lor este  etno-muzicologul doctor Marian Lupascu, de la Institutul de Etnografie si Folclor "Constantin Brailoiu".

Cheful se tine la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti". Ceilalti parteneri ai nostri sunt: Institutul de Etnografie si Folclor "Constantin Brailoiu", Asociatia Folcloristilor Romani, radio3net "Florian Pittis".

Hai la festival! Tarafuri si fanfare!