Georgienii vor sa curete padurile de agentii rusi  Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a acuzat, intr-un discurs tinut la Natiunile Unite, ca Rusia este in spatele unor "misiuni de teroare" in interiorul teritoriului georgian. Saakasvili a
Georgienii vor sa curete padurile de agentii rusi  Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a acuzat, intr-un discurs tinut la Natiunile Unite, ca Rusia este in spatele unor "misiuni de teroare" in interiorul teritoriului georgian. Saakasvili a declarat ca o persoana ucisa de fortele se securitate georgiene in Repubica separatista Abhazia s-a dovedit in cele din urma a fi un colonel rus. Ambasadorul rus la ONU sustine ca, de fapt, acea persoana era un instructor "antiterorist", insa nu este foarte clar pe cine instruia el in padure. "Cineva trebuie sa se intrebe ce facea un colonel din armata rusa in padurile georgiene?", a declarat ironic Saakasvili. "Vreau sa-i intreb pe prietenii nostri rusi - nu mai exista destul teritoriu in Rusia? Nu mai sunt paduri in Rusia pentru ca ofiterii rusi sa nu mai moara prin padurile georgiene?", a intrebat Saakasvili. "Georgienii ar face orice pentru a agrava situatia", a raspuns Vitali Churkin, ambasadorul rus la ONU.   GAZ MAI  SCUMP. Presedintele turkmen, Gurbanguli Berdimuhammed, a admis la randul sau ca exista tensiuni intre tara sa si Rusia in problema pretului pe care Moscova il plateste pentru gazul turkmen, iar momentul ales a fost chiar prima sa vizita oficiala in Statele Unite. Cotidianul rus Kommersant sustine, citand surse rusesti, ca Turkmenistanul intentioneaza sa creasca pretul gazului de la 100 la 150 de dolari mia de metri cub. Problema turkmenilor este insa ca nu pot face acest lucru decat violand actualele intelegeri bilaterale. Daca Rusia va accepta noul pret impus de Turkmenistan, prima tara care va resimti socul va fi Ucraina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.