Romania ramane cea mai corupta tara din Uniunea Europeana, desi aderarea la UE si, implicit, evitarea clauzelor de salvgardare au facut ca nivelul coruptiei sa fie perceput ca scazand intr-o masura importanta, se arata intr-un raport al Transparency
Romania ramane cea mai corupta tara din Uniunea Europeana, desi aderarea la UE si, implicit, evitarea clauzelor de salvgardare au facut ca nivelul coruptiei sa fie perceput ca scazand intr-o masura importanta, se arata intr-un raport al Transparency International (TI), citat de Mediafax.

Cu un indice de 3,7 puncte, Romania intrece Bulgaria si chiar Turcia cand vine vorba de raspandirea fenomenului de coruptie. La polul opus se situeaza Danemarca si Finlanda, cu un indice de 9,4, gratie justitiei corecte si transparentei fondurilor publice.
Pentru Romania, „un lucru foarte important ar fi aparitia condamnarilor definitive in dosarele de coruptie. Aceasta ar intari perceptia ca lupta impotriva coruptiei in Romania a devenit eficienta“, a declarat Codru Vrabie, membru in board-ul TI-Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.