Compania Nationala Posta Romana a selectat la 1 septembrie Deloitte Romania pentru furnizarea serviciilor de consultanta in vederea infiintarii unui centru de tranzit in Capitala si modernizarii centrului regional de tranzit din Cluj-Napoca. Valoarea proiectelor este de 60 milioane de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, suma oferita Deloitte este sub 500.000 euro.
"Selectia s-a desfasurat in perioada 23 ianuarie-1 septembrie 2007. In conformitate cu planul de finantare aferent imprumutului acordat de BERD in luna iunie a acestui an, suma forfetara maxima prevazuta pentru aceste servicii de consultanta se ridica la 500.000 de euro, dar valoarea contractului se situeaza sub acest plafon", a declarat ieri, pentru Mediafax, directorul general al CNPR, Dan Mihai Toader.
El a adaugat ca Deloitte a inceput deja activitatea, contractul de consultanta urmand sa se incheie la darea in folosinta a celor doua centre, in ultimul trimestru al anului 2009. "Responsabilitatile consultantului includ sprijinirea CNPR in desfasurarea proceselor de licitatie internationala pentru constructia centrului de tranzit Bucuresti si dotarea cu tehnologie postala a centrelor de tranzit din Capitala si Cluj-Napoca", a mai spus Toader.
In prima parte a lunii iunie, operatorul national postal si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au semnat un acord de credit de 50 milioane euro.
Creditul va avea ca destinatie finantarea constructiei in Bucuresti, cel mai probabil in zona Otopeni, a primului centru automatizat din Romania pentru sortarea trimiterilor postale si modernizarea centrului existent in Cluj-Napoca.