Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca o pandemie de gripa este iminenta. Ultima a avut loc la sfarsitul anilor 70 si s-a soldat cu 33.000 de victime in intreaga lume. Specialistii au observat ca o astfel de pandemie ar aparea la fiecare 30
Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca o pandemie de gripa este iminenta. Ultima a avut loc la sfarsitul anilor 70 si s-a soldat cu 33.000 de victime in intreaga lume. Specialistii au observat ca o astfel de pandemie ar aparea la fiecare 30-40 de ani. Pandemie de gripa inseamna raspandirea cu rapiditate a unei tulpini de virus in mai multe tari si regiuni ale lumii. Pentru ca aceasta sa fie pe cat posibil prevenita, atat Romania, cat si tarile Uniunii Europene iau masuri prin care sa mentina starea de sanatate a populatiei in limite normale. La Bucuresti, Ministerul Sanatatii a cerut organizarea unor centre speciale de asistenta in caz de epidemie sau chiar pandemie de gripa, iar acestea exista in noua spitale de urgenta din tara si la Institutul Matei Bals. De asemenea, la Institutul Cantacuzino se vor produce doze de vaccinuri antigripale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.