Finantarea este asigurata in parteneriat cu Moritz
Primul mall va fi inaugurat la OradeaMivan Development, impreuna cu grupul irlandez Moritz,  au dat ieri startul proiectului Tiago Malls  care  consta in ridicarea a zece mall-uri
Finantarea este asigurata in parteneriat cu Moritz
Primul mall va fi inaugurat la OradeaMivan Development, impreuna cu grupul irlandez Moritz, au dat ieri startul proiectului Tiago Malls care consta in ridicarea a zece mall-uri in mai putin de 4 ani cu o investitie de 700 de milioane euro.
Potrivit reprezentantilor Mivan Development, proiectul reprezinta cea mai mare investitie in mall-uri anuntata in Romania. "Tiago Malls este cea mai importanta investitie anuntata recent in Romania. Valoarea totala estimata a investitiei in lantul Tiago Malls este de 700 de milioane de euro. Pana in acest moment am achizitionat 600.000 de metri patrati de teren in valoare de peste 150 de milioane de euro", a declarat John Houghton, Property Director Mivan Development. Finantarea proiectului este asigurata in parteneriat cu firma irlandeza Moritz Group, fara a apela la alte surse, a precizat Houghton. El a mai spus ca valoarea totala a investitiei ar putea depasi suma de 700 de milioane de euro anuntata, pe fondul lipsei de forta de munca in domeniul constructiilor.Mivan au achizitionat 70% din terenul necesarMall-urile vor fi construite in orase cu peste 100.000 de locuitori precum: Oradea, Targu Mures, Ploiesti, Bacau, Brasov, Sibiu, Galati, Craiova, Baia Mare si Arad.
"Crearea conceptului si planului de afaceri Tiago Malls a durat doi ani, iar designul spatiului interior si exterior a fost planificat pana in cele mai mici detalii pentru a oferi vizitatorilor o experienta deosebita, aceea a unui oras intr-o cladire", au mai spus reprezentantii Mivam. Investitia pentru fiecare concept de design al mall-urilor din lantul Tiago Malls este estimata la 5-7 milioane de euro. Pana in acest moment a fost achizitionata si este pregatita pentru constructie peste 70% din suprafata de teren necesara. Primul mall Tiago, care va fi deschis la Oradea anul viitor, este situat pe soseaua Aradului, in apropierea aeroportului din Oradea. Pentru anul 2009 este planificata deschiderea altor patru complexe Tiago Malls in Targu-Mures, Ploiesti, Bacau si Brasov. In 2010 si 2011 vor fi deschise mall-uri Tiago in Sibiu, Galati, Iasi, Baia Mare si Craiova. In unele dintre aceste orase mall-ul Tiago este cea mai mare constructie din punct de vedere al investitiei.
Fiecare mall va avea o suprafata de inchiriat cuprinsa intre 25.000 si 30.000 de metri patrati, dispusa pe doua sau trei nivele, peste 1.000 de locuri de parcare si circa 150 de magazine. Designul si amenajarea spatiului au fost gandite atat pentru a genera un trafic mare in toate zonele comerciale, dar si pentru a crea o cladire eficienta din punct de vedere al constructiei.Compania estimeaza 15.000 de vizitatori zilnic in fiecare mallIn Tiago Malls vor fi prezente marci nationale si internationale deja existente pe piata romaneasca, iar compania va mai introduce in Romania marci noi si retaileri importanti. "Peste 15.000 de vizitatori sunt asteptati zilnic in fiecare mall Tiago. Pana in 2011, 75% din populatia Romaniei va fi la o distanta de mai putin de o ora de condus pana la unul dintre mall-urile Tiago", declara Alan McCready, Operations Director Mivan Development. Tiago Malls vor oferi o gama larga de divertisment incluzand cinematografe multiplex, sali de jocuri, precum si o paleta larga de restaurante locale si internationale, fast food-uri si cafenele. De asemenea, Tiago Malls aduc o gama diversificata de servicii esentiale clientilor lor incluzand farmacii, curatatorii, coafor, unitati bancare etc. Prezen'a unui mall Tiago intr-un oras va contribui semnificativ la dezvoltarea zonei in care se afla acesta. Suma totala investita in infrastructura unui singur mall este estimata la 70-90 milioane de euro. In plus, Tiago Malls vor crea peste 750 locuri noi de munca directe pentru fiecare dintre orase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.