Incepand cu luna octombrie, toate cadrele didactice din Romania vor beneficia, in functie de grade, vechime si sporuri, de mariri salariale intre 12% si 27%.

Prima crestere a lefurilor, 12%, vine ca urmare a Ordonantei de Guvern nr. 11/20
Incepand cu luna octombrie, toate cadrele didactice din Romania vor beneficia, in functie de grade, vechime si sporuri, de mariri salariale intre 12% si 27%.

Prima crestere a lefurilor, 12%, vine ca urmare a Ordonantei de Guvern nr. 11/2007, adoptata la 31 ianuarie. De o a doua marire, intre 5% si 15%, se vor bucura doar profesorii cu gradul didactic I si cadrele universitare, ca urmare a Legii nr. 220/2007. Astfel ca un profesor debutant, cu o vechime de pana la doi ani, va avea un salariu de baza de 893 lei din octombrie, cu 116 lei mai mult fata de luna aceasta.

Profesorii cu gradul I, cu peste 40 de ani vechime, vor ajunge la o "incadrare" de 1.899 lei, iar un profesor universitar, cu vechime intre 10 si 15 ani, va ajunge la un salariu de 2.525 lei, fata de 2.476 cat a luat cu o luna inainte. Un invatator-educator cu grad didactic I va lua cu 178 lei mai mult fata de vechiul salariu.

Jurnalul National va prezinta in exclusivitate noua grila de salarizare a dascalilor, mai putin a institutorilor, a maistrilor instructori si a profesorilor cu studii medii si superioare de scurta durata.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.