O organizatie care ofera servicii de sanatate din SUA a lansat un joc care ii invata pe cei mici sa manance sanatos si sa aiba un stil de vaita activ. Jocul este gratuit si se poate accesa pe internet. Acesta a fost creat din cauza indicilor ridicat
O organizatie care ofera servicii de sanatate din SUA a lansat un joc care ii invata pe cei mici sa manance sanatos si sa aiba un stil de vaita activ. Jocul este gratuit si se poate accesa pe internet. Acesta a fost creat din cauza indicilor ridicati de obezitate infantila, care sunt de trei ori mai mari decat in urma cu 15 ani. “The Incredible Adventures of The Amazing Food Detective” (Aventurile Incredibile ale Ingeniosul Detectiv al Mancarii) a fost conceput pentru copiii de 9-10 ani , care trebuie educati sa faca exercitii fizice si sa aiba o dieta sanatoasa. Jocul este disponibil in engleza si in spaniola, iar cei care l-au creat nu si-au propus sa-i tina pe cei mici in fata monitorului ore intregi, ci sa faca miscare. Acesta are o functie care le interzice utilizatorilor sa se joace mai mult de 20 de minute si alta care nu-i lasa sa reinceapa jocul in mai puiin de 60 de minute. “Copiii petrec foarte mult timp in fata televizorului, iar informatiile pe care le primesc prin intermediul acestui canal media despre mancare, activitate fizica si modele de comportament sunt inadecvate”, a explicat Ray Baxter, de la organizatia care a crea t jocul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.