Motiunea de cenzura a PSD a „cazut“! Matematica parlamentara este asa: 232 de voturi sunt necesare pentru ca motiunea sa treaca iar PSD+PLD+PD, respectiv partidele care au declarat ca sustin documentul, insumeaza 249 voturi. Insa, variab
Motiunea de cenzura a PSD a „cazut“! Matematica parlamentara este asa: 232 de voturi sunt necesare pentru ca motiunea sa treaca iar PSD+PLD+PD, respectiv partidele care au declarat ca sustin documentul, insumeaza 249 voturi. Insa, variabila, care mai nou s-a transformat in constanta, in detrimentul lui Mircea Geoana, este aceea ca in PSD exista aproximativ 22-23 de „tradatori“ care vor vota impotriva deciziei conducerii. „Lucratura“ poarta marca Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a anuntat, de altfel, ca s-a intalnit cu premierul Tariceanu la sfarsitul saptamanii trecute, moment in care i-a dat acestuia niste sfaturi.

Motiunea de cenzura a PSD se citeste astazi in plenul Parlamentului. Teoretic, textul ar trebui supus la vot pana pe 3 octombrie. Desi procedura este foarte clara, lucrurile nu merg ca pe roate pentru social-democrati. Matematic ar trebui sa nu intampine probleme. Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca de Parlament sunt necesare 232 de voturi. PSD, PD si PLD, adica partidele care sunt pentru trecerea motiunii insumeaza 249 de voturi. Insa, inca de saptamana trecuta au inc eput sa apara semnale serioase ca, de fapt, motiunea de cenzura a PSD va fi boicotata chiar de social-democrati din cauza luptelor interne din acest partid. Cel mai serios semn de intrebare referitor la soarta motiunii s-a ridicat atunci cand „tatucul“ social-democrat Ion Iliescu a confirmat faptul ca s-a intalnit cu primul ministru la sfarsitul saptamanii trecute si au discutat, printre altele, si de motiune. Iliescu a spus ca intalnirea a avut loc la teatru. Se pare insa ca intalnirea dintre cei doi politicieni nu a avut loc la teatru si nu a fost deloc intamplatoare. Iliescu si Tariceanu au petrecut impreuna vreo doua ore, timp in care „Bunicuta“ l-a sfatuit pe premier cum sa abordeze motiunea. Trebuie amintit ca inca de cand PSD a anuntat ca va depune o motiune de cenzura Iliescu a precizat ca aceasta nu este oportuna. Totodata, in ziua depunerii la Parlament a textului motiunii, in urma unei sedinte la Senat condusa de Iliescu, senatorii PSD apropiati acestuia au iesit cu declaratii care sa conduca la ideea ca nu vor vota „pentru“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.