CE BEM, CE MANCAM 
Bacteriile probiotice si cele prebiotice din acest produs au un puternic efect sanogen asupra tubului digestiv, eliminand bacteriile de putrefactie, care sunt periculoase mai ales pentru colon. 


Activia fibre cu germeni de grau are in compozitie "lapte pasteurizat, grau si germeni de grau 1,7% (cu adaos de fibre alimentare-oligofructoza, colorant natural: extract de malt, aroma), smantana, zahar, lapre praf, fermenti selectionati de iaurt, ferment Bifidus Essensis". Valorile nutritionale pentru un borcanel de 125 de grame sunt: "Valoarea energetica: 114 kcal (478 kj), proteine: 4,5 g, glucide 16,3 g, grasime 3,4%, fibre alimentare 1,9 g, calciu 150 mg, 19% din doza zilnica recomandata (dzr)".


ANALIZA. Produsul analizat este preparat din lapte fermentat cu bacterii probiotice din genul Bifidus. Activia contine si bacterii prebiotice (oligofructoza), care sustin dezvoltarea si colonizarea bacteriilor benefice Bifidus, produsul devenind astfel un aliment functional simbiotic, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Prin compozitia sa, Activia are un efect sanogen pronuntat asupra tubului digestiv, in special asupra microflorei din colon, eliminand bacteriile de putrefactie periculoase. In felul acesta, produsul exercita un efect favorabil asupra tranzitului intestinal. De asemenea, are capacitatea de a normaliza colesterolul seric, de a intari sistemul imunitar si de a normaliza metabolismul, stimuland procesele de dezintoxicare. De pe eticheta aflam ca produsul este o sursa de calciu necesara sanatatii sistemului osos. Valoarea energetica este mica, aproximativ 114 kcal pentru o portie de 125 g. Contine o sursa de gluten si una de lactoza, de care consumatorii sensibili la aceste doua ingrediente trebuie sa tina cont.


CONCLUZII. In urma analizei produsului Activia, specialistul nostru a tras concluzia ca poate fi consumat de toate categoriile de persoane. Exceptie de la aceasta recomandare fac suferinzii de celiachie, din cauza continutului de glutens, si persoanele cu intoleranta la lactoza.
cristina.calin@jurnalul.ro