Acuzatii isi cer scuze
"Cetatenii l-au dat in judecata pe domnul Videanu si firmele cu care face el exproprierile si in instanta acestia (cei de la Primarie - n.r.) au recunoscut ca nu trebuia sa faca exproprierea si ca au incalcat Hotar
Acuzatii isi cer scuze
"Cetatenii l-au dat in judecata pe domnul Videanu si firmele cu care face el exproprierile si in instanta acestia (cei de la Primarie - n.r.) au recunoscut ca nu trebuia sa faca exproprierea si ca au incalcat Hotararea de Consiliu si isi cer scuze. Cetatenii au castigat. Daca nu atacau in instanta le luau casele. In aceasta expropriere abuziva intra si o casa monument istoric care, din punct de vedere legal, nu poate fi demolata decat daca se modifica legea pentru ca acea constructie e trecuta in patrimoniul orasului. Prin modificarea abuziva a prevederilor Hotararii Consiliului General, Videanu a adus orasului un prejudiciu de peste un milion de euro", a declarat Giugula. Potrivit Mediafax, daca aceasta hotarare ar fi produs efecte, Videanu si ceilalti implicati ar fi scos in strada sute de familii carora trebuia sa le acorde, in mod ilegal despagubiri. Mai mult, daca locatarii din zona respectiva nu atacau in instanta isi pierdeau casele.
"La DNA, ca la alimentara"
Giugula a intampinat greutati in momentul in care a incercat sa depuna plangerea penala la DNA. "Cand am fost eu, la ora 09.30, sa depun plangerea era inchis la registratura DNA. Astia sunt ca la alimentara, deschid cand vor ei, au program de la 10.00 la 16.00 pentru unii si pentru altii non-stop. Vrem sa vedem daca domnul Daniel Morar este la fel de obiectiv si operativ si cu aceasta plangere, documentata cu fapte, cu tot, adica nu mai are ce sa intrebe", a afirmat fostul consilier. Revenit dupa orele pranzului, Giugula a constatat ca plangerea impotriva lui Videanu nu a fost primita intrucat nu a avut mandat din partea celor pe care ii reprezenta. "Tot astazi am trimis prin posta plangerea penala, cu mandat special, asa cum au solicitat procurorii anticoruptie. Totodata, cei din DNA mi-au spus ca toate documentele le trebuiau numerotate, ca asa prevede procedura. Vreau sa cred ca DNA este o institutie independenta si nu actioneaza politic. Este vorba de un abuz facut de Videanu in ceea ce priveste afacerile imobiliare", a conchis Giugula.
Replica lui Videanu
Acuzatiile lui Doru Giugula sunt doar "un joc de imagine penibil", fara sustinere juridica si superficiale, a sustinut in replica primarul general, Adriean Videanu. "Este un joc de imagine penibil a reprezentantilor PSD. (...) Superficial cum este, domnul Giugula nu a avut timp sa citeasca pana la capat Hotararea. Proiectul de hotarare se intituleaza asa: privind declararea de utilitate publica a lucrarii de interes local, regularizare a traseului Bulevard Tudor Vladimirescu intre Str. Cedrilor si Calea Rahovei. Acest tronson cuprinde si zona Odoarei, lucru confirmat de toate documentele care stau la baza proiectului de hotarare a Consiliului General", a spus Videanu, precizand ca "asa-zisele" argumente aduse de avocatul Doru Giugula sunt false. De asemenea, primarul sustine ca Giugula da dovada de "ipocrizie", deoarece, in momentul votului acelui proiect de hotarare, el se afla in conflict de interese. (Mihnea TALAU)
Noi negocieri privind litigiul Bordei
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, s-a intalnit ieri cu omul de afaceri Costica Costanda, pentru o noua negociere privind litigiul Bordei. Conform edilului sef, Costanda ar renunta la despagubirile de peste 17 milioane de euro pe care Primaria trebuie sa i le achite numai daca Consiliul General ii va aproba constructia unor cladiri de patru etaje pe o suprafata de cinci mii de metri patrati din parcul Bordei.
Totodata, pentru diferenta de teren de 2,8 hectare, consilierii municipali ar trebui sa fie de acord cu un nou schimb de terenuri. Suprafata care i s-a oferit lui Costanda in acest sens este o parte din terenul pe care este amplasat in prezent depoul RATB "Victoria". "La discutiile pe care le-am avut in prezenta liderilor grupurilor de consilieri, a arhitectului-sef si a sefului Directiei juridice am fost informati de domnul Constanda ca a facut un contract de vanzare-cumparare numai pe o suprafata de 5.124 de metri patrati, pe care dansul doreste sa construiasca, urmand ca municipalitatea sa gaseasca o solutie pentru un schimb de terenuri. (...) Practic, se prefigureaza urmatoarea solutie: sa protejam, sa recuperam aproape 28 de mii de metri patrati din cei 33 de mii de metri patrati din Parcul Bordei, cu posibilitatea de a construi pe cinci mii de metri patrati", a precizat Videanu. Consiliul General se va intruni maine in sedinta extraordinara, urmand ca, printre alte proiecte aflate pe ordinea de zi, sa se dezbata si problema proiectului urbanistic pentru zona Bordei. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.