In cadrul unei intalniri desfasurate ieri in Bucuresti, s-a anuntat ca necesarul de investitii pentru reconstructia ecologica a Deltei Dunarii va fi de circa 36 de milioane de euro pana in 2013. Paul Cononov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei B
In cadrul unei intalniri desfasurate ieri in Bucuresti, s-a anuntat ca necesarul de investitii pentru reconstructia ecologica a Deltei Dunarii va fi de circa 36 de milioane de euro pana in 2013. Paul Cononov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Lucia Varga, secretar de Stat in Ministerul Mediului, si Romulus Stiuca, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, au anuntat ca peste sase ani 60% dintre cele 80.000 de hectare ale Deltei vor fi renaturate. Cu bani din bugetul statului, cat si din fonduri europene.
Procesul prin care se urmareste regenerarea retelei garlelor pescaresti si a canalelor, initiat in 2005, este impartit in doua perioade, dupa cum a amintit ieri directorul Stiuca: "Master Planul pentru Delta Dunarii structureaza programul investitiilor pe doua etape. Prima dintre ele acopera perioada 2005-2009, iar cea de a doua este intre 2009 si 2013". Investitiile totale sunt de aproximativ 36 de milioane de euro.

600 DE EURO PE HECTAR. Autoritatile au tinut totodata sa precizeze ca, din 1993, cand a fost demarat programul de reconstructie ecologica a Deltei, si pana in prezent au fost renaturate cel putin 15.000 de hectare. "Anul acesta am finalizat 687 de hectare si, pana la sfarsitul lui 2007, vom avea alte 5.630 de hectare renaturate. In ceea ce priveste valoarea acestor investitii, costul mediu pentru un hectar renaturat este de aproximativ 600 de euro", a adaugat directorul Stiuca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.