Incepand cu anul scolar 2008, parintii care au copii prescolari si lucreaza intr-o societate comerciala si-ar putea duce copiii la gradinita aflata chiar in curtea firmei la care sunt angajati. Aceasta posibilitate deriva dintr-un proiect legislativ
Incepand cu anul scolar 2008, parintii care au copii prescolari si lucreaza intr-o societate comerciala si-ar putea duce copiii la gradinita aflata chiar in curtea firmei la care sunt angajati. Aceasta posibilitate deriva dintr-un proiect legislativ al Partidului Conservator ce a fost dezbatut ieri de Senat in calitate de Camera decizionala si care prevede ca  societatile comerciale care infiinteaza gradinite vor beneficia de scutirea de impozit pe profitul reinvestit in acest scop. Infiintarea de gradinite de societatile comerciale ar putea fi o solutie pentru a rezolva deficitul de gradinite, care stim ca este o problema actuala", a explicat unul dintre initiatori, senatorul PC Sabin Cutas (foto). Propunerea conservatorilor a primit sustinerea declarata a reprezentantilor PSD si PRM, in ciuda punctului negativ exprimat de Guvern. Reprezentantul Executivului a sustinut ca exista o prevedere in Legea invatamantului care permite agentilor economici sa infiinteze gradinite, dar ca nu se poate accepta scutirea de impozit pe profitul reinvestit in acest scop. Cum legea de adoptare a acestei initiative este organica, votul final se va da in sedinta de luni a Senatului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.