Parlamentul European se opune constructiei turnului Cathedral Plaza langa Catedrala Sf. Iosif din Capitala.

Potrivit Mediafax, o declaratie propusa in luna mai de europarlamentarii romani a strans suficiente semnaturi in colegislativul UE pentru a deveni pozitia oficiala a forului impotriva proiectului imobiliar dezvoltat de Millenium Building Development in centrul Bucurestiului.

Declaratia a fost initiata de europarlamentarii PSD Adrian Severin, Daciana Sarbu, Radu Podgorean, Corina Cretu si de eurodeputatul Silvia Ciornei.

Pana marti, documentul adunase 395 de semnaturi, in conditiile in care, pentru ca o Declaratie sa fie adoptata de PE, este nevoie de 393 de semnaturi.

Documentul condamna ferm constructia ilegala a acestei cladiri, care pune in pericol Catedrala Sf. Iosif si Palatul Mitropolitan Romano-Catolic, ambele inscrise pe Lista monumentelor istorice de arhitectura din Romania.

De asemenea, se solicita Comisiei Europene si Consiliului UE sa condamne atitudinea autoritatilor romane si sa declanseze procedurile juridice ce se impun pentru a determina respectarea obligatiilor comunitare privind conservarea si protejarea patrimoniului cultural si arhitectural.

Declaratia privind Catedrala Sf. Iosif este prima initiata doar de europarlamentari romani care este adoptata de PE.