Manifestatia a inceput in fata celebrului templu Shwedagon, punctul de plecare al tuturor demonstratiilor organizate in ultima saptamana. Mai multe camioane militare, fiecare avand la bord circa 20 de militari si jandarmi, au fost detasate in cursul
Manifestatia a inceput in fata celebrului templu Shwedagon, punctul de plecare al tuturor demonstratiilor organizate in ultima saptamana. Mai multe camioane militare, fiecare avand la bord circa 20 de militari si jandarmi, au fost detasate in cursul dupa-amiezii, langa primaria din Rangoon, dupa o noua manifestatie pasnica impotriva juntei birmane. Manifestantii au strigat "vrem dialog" si "democratie, democratie". Anterior, regimul din Myanmar avertizase calugarii si populatia ca vor fi dispersati cu ajutorul fortei militare, noteaza BBC. Legea din Myanmar permite recurgerea la armata pentru dispersarea manifestantilor. In principal, protestatarii cer conditii mai bune de viata si eliberarea detinutilor politici, in frunte cu Aung San Suu Kyi, care conduce miscarea de protest pentru democratie, aflata de zece ani in arest la domiciliu. Presedintele George W. Bush a anuntat ieri, in discursul sustinut in timpul lucrarilor Adunarii Generale a ONU, noi sanctiuni ale SUA impotriva juntei aflate la putere in Myamnmar, avand ca scop sustinerea miscarilor de protest din aceasta tara. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.