Dotata cu o pereche de sani ce apartin unui model de 21 de ani, cancelarul german, Angela Merkel, apare pe prima pagina a sapta­manalului polonez Wprost in postura de "mama vitrega" a gemenilor Kaczynski, aflati la putere in Polonia.
Dotata cu o pereche de sani ce apartin unui model de 21 de ani, cancelarul german, Angela Merkel, apare pe prima pagina a sapta­manalului polonez Wprost in postura de "mama vitrega" a gemenilor Kaczynski, aflati la putere in Polonia. La sanul stang este alaptat premierul Jaroslaw Kaczynski, in timp ce la cel drept suge fratele sau geaman, presedintele Lech Kaczynski. Unul dintre frati face semnul "Victorie" cu degetele, exact intre sanii atribuiti cancelarului german. Zambitoare si ma­terna, sefa Executivului de la Berlin pare mai mult decat incantata sa-i hraneasca si sa-i protejeze pe "micutii ei". Imaginea a provocat o unda de soc atat in Germania, cat si in Polonia. "Care-i problema?", se intreaba insa redactorul-sef al publicatiei, Stanislaw Janecki. "Putea fi si mai rau. Macar am folosit bustul unei tinere de 21 de ani", spune el. Mesajul pe care revista Wprost a dorit sa il transmita este ca Germania nu a scapat de reflexele postcoloniale si ca "germanii nu pot nici acum sa-i trateze pe polonezi ca pe niste parteneri, ci ca pe niste copii", a declarat Janecki. (I.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.