Bandele de minori romani care fura in Valencia aduna intre 500 si 3.000 de euro pe zi, potrivit politistilor spanioli, citati de Las Provincias.

Locurile in care prefera sa actioneze micii infractori sunt oficiile bancare, terasele, barur
Bandele de minori romani care fura in Valencia aduna intre 500 si 3.000 de euro pe zi, potrivit politistilor spanioli, citati de Las Provincias.

Locurile in care prefera sa actioneze micii infractori sunt oficiile bancare, terasele, barurile, pietele. Victimele preferate sunt femeile tinere si batranii.

Politistii spun ca in oras sunt cam 20 de copii, cu varste intre 11 si 14 ani, specializati in aceste furturi. Cand sunt prinsi, copiii nu dau nici un fel de informatii despre parintii lor - singurii care ar putea fi trasi la raspundere.

Hotii cunosc bine legea, care prevede ca minorii de pana la 14 ani nu pot fi trasi la raspundere. Dupa ce-i prind, politistii nu pot decat sa-i duca intr-un centru pentru minori, de unde hotii fug usor.


METODE. De multe ori, hotii merg pe langa victima, in general o femeie, care are poseta pe umar, taie geanta cu un cutit si scot portofelul.

In ultimul timp insa prefera sa jefuiasca persoanele care scot bani de la automatele bancare. Mai intai se invart pe langa victima si-i retin codul de la card, dupa care incep sa o loveasca cu un ziar, s-o impinga, iar in fata automatului pun un carton. Stanjenita, victima scoate cardul din automat si pleaca, fara sa stie ca hotii au avut deja timp sa scoata bani. In piete si magazine, hotii merg cate doi-trei. Unul cere vanzatorului ceva, distragandu-i atentia, in timp ce altul fura. Dupa o zi de "lucru", copiii petrec in restaurante scumpe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.