Rafinaria bihoreana Petrolsub Suplacul de Barcau a fost scoasa la vanzare si va fi instrainata prin procedura negocierii directe la un pret care sa asigure - potrivit lichidatorului - continuarea productiei pe platforma industriala. Lichidatorul Euro
Rafinaria bihoreana Petrolsub Suplacul de Barcau a fost scoasa la vanzare si va fi instrainata prin procedura negocierii directe la un pret care sa asigure - potrivit lichidatorului - continuarea productiei pe platforma industriala. Lichidatorul Euroconsult SPRL Arad se asteapta ca pachetul oferit la vanzare, format din rafinarie, depozite, terenul aferent etc, sa trezeasca interesul investitorilor, intrucat prin apropierea localitatilor Balc si Suplacu de Barcau va trece Autostrada "Transilvania", un proiect de miliarde de euro care ar putea beneficia de unele din produsele rafinariei: bitumul neparafinos pentru drumuri, bitumul usor pentru carton asfaltat, bitumul pentru izolatii, bitumul pentru hidroizolatii, emulsiile bituminoase cationice, combustibilul de tip M, combustibilul lichid usor tip III si pacura. Importanta sociala si economica a rafinariei in zona nu este de neglijat, intrucat Petrolsub este principalul obiectiv economic din partea de nord-est a judetului Bihor.
Caietul de sarcini poate fi achizitionat de investitorii interesati pana in data de 5 octombrie. Lichidatorul a anuntat ca va face tot posibilul pentru ca rafinaria sa fie repornita de catre viitorii cumparatori, caci starea instalatiilor este in continuare buna, ultimele investitii in tehnologie fiind facute in 2002. (S.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.