Liderii Bisericii Anglicane din SUA au decis sa respinga numirea homosexualilor pentru functia de episcopi si sa nu binecuvanteze casatoriile dintre persoanele de acelasi sex. Acceptati, in 2003, in aceste functii, episcopii homosexuali nu au facut
Liderii Bisericii Anglicane din SUA au decis sa respinga numirea homosexualilor pentru functia de episcopi si sa nu binecuvanteze casatoriile dintre persoanele de acelasi sex. Acceptati, in 2003, in aceste functii, episcopii homosexuali nu au facut decat sa revolte enoriasii si sa ii determine sa paraseasca parohiile de care apartin, informeaza news.bbc.co.uk/hi/russian. REVOLTA. Mai multe biserici africane au amenintat ca vor iesi din Uniunea Bisericilor Anglicane dupa ce in 2003 Biserica Episcopala Americana a fost de acord cu numirea in functia de episcop a lui Gene Robinson, care nu a ascuns orientarea sa homosexuala . Decizia i-a revoltat pe membri conservatori ai bisericii, care considera ca homosexualitatea nu are nimic in comun cu sfintele invataturi. Anglicanii liberali spun ca trebuie rezolvate prioritatile in interpretarile invataturilor bisericii, ca trebuie sa fii corect si sa nu marginalizezi pe nimeni. Liderii Bisericii Anglicane au cerut colegilor sai din SUA ca pana la 30 septembrie sa-si schimbe pozitiile pentru a preveni excluderea lor din Uniune. Insa, traditionalistii se gandesc deja la crearea unei Biserici Anglicane separate in America.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.