Ieri, in piata la termen de la Sibiu, pe fondul volatilitatii reduse, au fost tranzactionate putin peste 2.000 de contracte futures si optiuni, ceea ce reprezinta cel mai scazut nivel de lichiditate din acest an.
In opinia unui broker din piata,
Ieri, in piata la termen de la Sibiu, pe fondul volatilitatii reduse, au fost tranzactionate putin peste 2.000 de contracte futures si optiuni, ceea ce reprezinta cel mai scazut nivel de lichiditate din acest an.
In opinia unui broker din piata, "alaturi de lipsa de volatilitate, printre factorii ce au sporit atitudinea prudenta a investitorilor se numara si apropierea scadentei care, cumulata cu lipsa unei directii clare de evolutie a cotatiilor pentru decembrie, a facut ca participantii in piata sa se mentina, pentru moment in expectativa". Interesul pentru derivatele pe aur este constant, aparand chiar o tendinta de crestere a lichiditatii. Pentru vineri, tranzactiile au fost realizate la 740 - 745 dolari/uncie, iar pentru decembrie pretul de cotare a fost stabilit la 735,5 dolari.
Pe piata raportului euro/leu lichiditatea a fost redusa, dupa stabilizarea monedei unice la pragul de 3,38 lei. Au fost realizate tranzactii pentru decembrie, pretul coborand de la 3,415 lei, la deschidere, la 3,39 lei. Singurele piete cu o lichiditate mai mare au fost cele pe SIF si SIF 5, directia de evolutie a preturilor fiind una descendenta pentru toate scadentele tranzactionate.
Pentru finalul acestei saptamanii, SIF 5 au fost cotate la 4,29 lei, in scadere cu 2,95 bani, iar pentru scadenta decembrie la 4,35 lei, in scadere cu 3,5 bani, vanzatorii de optiuni Call considerand ca pana la sfarsitul anului nu va fi depasit pragul de 4,55 lei, in timp ce pentru martie pretul de cotare a coborat cu 4,5 bani la 4,58 lei.
SIF 2 au pierdut, la randul lor, 1,04 bani pentru vineri si 1,14 bani pentru sfarsitul anului, preturile de cotare pentru aceste termene fiind de 3,4996 si 3,54 lei/actiune. Pentru prima scadenta de anul viitor SIF 2 s-au depreciat cu aproape un ban si au inchis la 3,7501 lei/actiune.
In sectorul petrolier derivatele pe RRC cu scadenta vineri au fost cotate in urma unei aprecieri usoare de 0,07 bani la 11,1 bani, in timp ce pentru decembrie s-au depreciat cu 0,18 bani, ajungand la 11,42 bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.