Comentariu specialistului Distributia presiunii atmosfe­ri­ce pe continentul european face ca circulatia aerului sa fie una de blocaj, ceea ce inseamna ca forma­tiu­-nile noroase nu se vor indeparta de zo
Comentariu specialistului Distributia presiunii atmosfe­ri­ce pe continentul european face ca circulatia aerului sa fie una de blocaj, ceea ce inseamna ca forma­tiu­-nile noroase nu se vor indeparta de zonele in care erau pre­zen­te ieri, res­pectiv din nordul Arhipelagului Britanic si Peninsula Scandinava, peste ta­rile centrale, pana in Pe­ninsula Italica. Totusi, tendinta lor de deplasare lenta va fi catre sud-estul Europei. Aerul rece, de ori­gi­ne po­lara, antrenat dinspre Marea Britanie, va ajun­ge pana in bazinul central al Marii Mediterane si, in aceste conditii, temperatura aerului va continua sa scada in toata jumatatea de vest a Europei, in timp ce in cea de est si implicit in zona geografica a Romaniei va mai creste. (meteorolog Romica Jurca) Azi in tara Bacau 24 Baia Mare 22 Brasov 23 Buzau 27 Cluj-Napoca 22 Constanta 23 Craiova 25 Deva 21 Galati 25 Iasi 24 M. Ciuc 20 Oradea 22 Pitesti 25 Sibiu 22 Suceava 21 Targu-Mures 23 Timisoara 20 La munte Azi (miercuri): Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea in Occidentali, unde pe arii restranse vor fi averse. Maine (joi): Vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, cu innorari mai accentuate in Occidentali si izolat vor fi averse. Poimaine (vineri): Vremea va fi instabila in Occidentali si in vestul Meridionalilor, unde cerul va fi noros si local vor fi averse. In restul zonei montane, cerul va fi noros. BUCURESTI Azi (miercuri): Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Maine (joi): Vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Maxima: 29°C, iar minima: 13°C. Poimaine (vineri): Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab si moderat. Maxima: 29°C, iar minima: 14°C. Drumetii Saua Cumpanatelu - Pestera Onceasa Din Saua Cumpanatelu (1.640 m), cautand triunghiul rosu, in 20 de minute ajungem intr-o sa, unde il si parasim, dar peste putin timp intr-o sa vom intani banda albastra, cu care ajungem in Po­ia­na On­cea­sa. De aici, drumul nostru mer­ge inainte, intra in padure si dupa 10 minute ajunge la pestera. Pes­te­ra Onceasa are o lungime de 340 m. Dupa o portiune descen­den­ta si o sala mare se continua cu o ga­le­rie. De la Pestera Onceasa se poate ajunge in 15 mi­nute in Valea Po­no­­­rului, mer­gand inapoi in Saua Cumpanatelu, in trei ore la Ca­ba­na Padis sau in cinci ore la Stana de Vale (banda rosie), in sa­s­e ore la Cabana Vla-deasa (ban­da albastra), dar se poa-te face si ra­cor­dul cu Circuitul So­mesului Cald pe marcajul punct rosu si cruce ro­sie stanga jos, pe valea Alunul Mare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.