Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat ca doreste ca Franta sa aiba primul loc in Europa, intr-un interviu acordat cotidianului american The New York Times, inainte de inceperea summitului ONU de la New York. „Daca nu ia Franta cond
Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat ca doreste ca Franta sa aiba primul loc in Europa, intr-un interviu acordat cotidianului american The New York Times, inainte de inceperea summitului ONU de la New York. „Daca nu ia Franta conducerea, atunci cine?“, a intrebat retoric liderul de la Palatul Élysee. Noile luari de pozitie tensioneaza relatiile cu Berlinul, care se vrea o locomotiva a UE. In relatia Berlinului cu Franta lui Sarkozy „sar scantei“, comenta recent unul dintre consilierii cancelarului german Angela Merkel. Neintelegerile franco-germane se proiecteaza si in dosarul nuclear iranian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.