Olmert este banuit ca ar fi achizitionat o casa intr-un cartier rezidential din Ierusalim cu un pret nereal, contra unor aprobari ilegale de constructii pentru apropiatii sai. Casa a fost achizitionata cu 1,2 milioane de dolari, dar specialistii au s
Olmert este banuit ca ar fi achizitionat o casa intr-un cartier rezidential din Ierusalim cu un pret nereal, contra unor aprobari ilegale de constructii pentru apropiatii sai. Casa a fost achizitionata cu 1,2 milioane de dolari, dar specialistii au stabilit ca valoarea ei reala era de circa 1,8 milioane de dolari. Tot ieri, Consilierul juridic al Guvernului a decis chemarea in judecata a ministrului de Finante Avraham Hischenzon. Acesta este acuzat de escrocherie si insusire de mari sume de bani. Se spune ca un necaz nu vine singur; imediat dupa sarbatorile de Sucot, Consilierul juridic al Guvernului va decide asupra altor dosare in care premierul israelian e banuit de neregularitati in cazuri penale din perioada in care a detinut portofoliul ministerial al Resurselor naturale. E vorba de "Dosarul Centrului de Investitii", "Dosarul Biroului de afaceri mici" si de inca cateva dosare de mai mica gravitate. Prim-ministrul Olmert e banuit ca ar fi primit mita in valoare de jumatate de milion de dolari si alte valori. Rezultatele anchetei penale vor fi din nou analizate de Procuratura generala si de Consilierul juridic al Guvernului care vor decide daca e cazul ca Ehud Olmert sa fie trimis in fata Tribunalului. Olmert si-a pastrat cumpatul la aflarea deciziei lui Mazuz, pe care o considera "de prisos". El se considera nevinovat si are incredere ca justitia va dovedi acest lucru daca se va ajunge sa fie judecat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.