PC ii cere presedintelui UDMR Marko Bela sa-si retraga declaratia potrivit careia Romania este un stat multinational si considera ca autoritatile ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu faptul ca liderul Uniunii nu respecta Constitutia, a afirmat, marti, deputatul PC Ioan Tundrea.

El  a precizat ca aceasta declaratie a lui Marko Bela incalca Constitutia, care stipuleaza ca Romania este un stat national. "Declaratia liderului UDMR poate fi pusa pe seama isteriei create de presedintele Traian Basescu", a spus tundrea care a adaugat ca Marko Bela a intrat intr-o campanie neloiala.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca maghiarii din Romania trebuie sa aiba reprezentare la Bruxelles pentru a dovedi si faptul ca Romania nu este un stat national. Marko a afirmat ca UDMR a spus mai multi ani ca Romania, in pofida faptului ca exista aceasta definitie in Constitutie, in realitate nu mai este un stat national, nu este statul unei singure natiuni.