PC ii cere presedintelui UDMR Marko Bela sa-si retraga declaratia potrivit careia Romania este un stat multinational si considera ca autoritatile ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu faptul ca liderul Uniunii nu respecta Constitutia, a afirmat

PC ii cere presedintelui UDMR Marko Bela sa-si retraga declaratia potrivit careia Romania este un stat multinational si considera ca autoritatile ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu faptul ca liderul Uniunii nu respecta Constitutia, a afirmat, marti, deputatul PC Ioan Tundrea.

El  a precizat ca aceasta declaratie a lui Marko Bela incalca Constitutia, care stipuleaza ca Romania este un stat national. "Declaratia liderului UDMR poate fi pusa pe seama isteriei create de presedintele Traian Basescu", a spus tundrea care a adaugat ca Marko Bela a intrat intr-o campanie neloiala.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca maghiarii din Romania trebuie sa aiba reprezentare la Bruxelles pentru a dovedi si faptul ca Romania nu este un stat national. Marko a afirmat ca UDMR a spus mai multi ani ca Romania, in pofida faptului ca exista aceasta definitie in Constitutie, in realitate nu mai este un stat national, nu este statul unei singure natiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.