Desi a fost cercetat pentru comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, Constantin Grigore, parintele jurist al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB) a primit doar o amenda administrativa de 500 de lei pentru fals in inscri
Desi a fost cercetat pentru comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, Constantin Grigore, parintele jurist al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB) a primit doar o amenda administrativa de 500 de lei pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Amenda a fost aplicata in urma unei anchete initiate la cererea Directiei Silvice Neamt, cu privire la unele retrocedari catre Manastirea Neamt. Sanctiunea a fost aplicata de un procuror din Targu Neamt si situatia ar putea duce la anularea hotararii judecatoresti prin care Manastirea Neamt a fost improprietarita cu peste 4.500 de hectare de padure.

Parintele spune ca exista un precedent
Preotul Grigore a completat lista-anexa la dosarul de improprietarire prezentat in instanta. Pe suprafata respectiva, ceruta de manastire, se aflau insa nu numai arbori, ci si imobile, cantoane silvice, drumuri forestiere si cabane. Dupa acest demers, Ocolul Silvic Targu Neamt, prin Directia Silvica Neamt a depus o plangere penala impotriva lui Constantin Grigore. Acesta a fost acuzat de comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub se mnatura privata si s-a reclamat faptul ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei a depus la Comisia Comunala de Fond Funciar Vanatori o cerere de retrocedare si o lista anexa ilegala.

MMB solicitase reconstituirea dreptului de proprietate pentru 4.522 de hectare fond forestier, iar procurorul a constatat ca in cerere fusese anexata - in copie - o lista a Ocolului Silvic Targu Neamt cu suprafetele exceptate de la retrocedare pe Legea 1/2000. Anchetatorii au stabilit ca in continuarea listei, ilegal, parintele jurist a scris cu mana lui „cladire Ocol Silvic Targu Neamt“. Preotul Constantin Grigore recunoaste ca el a facut completarea si ca nu e nimic ilegal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.