Deputatii juristi au adoptat ieri un amendament la Legea referendumului, conform caruia daca se stabileste organizarea unui referendum national in aceeasi zi cu alegerile, acestea se amana automat. Amendamentul a fost propus de deputatul PSD Eugen N
Deputatii juristi au adoptat ieri un amendament la Legea referendumului, conform caruia daca se stabileste organizarea unui referendum national in aceeasi zi cu alegerile, acestea se amana automat. Amendamentul a fost propus de deputatul PSD Eugen Nicolicea, iar presedintele comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a calificat drept "chibzuita" decizia membrilor comisiei de a accepta acest amendament.  "Intai a fost ideea de a nu se putea organiza alegeri simultan cu organizarea unui referendum. Propunerea care a fost votata se refera la faptul ca, daca se organizeaza referendum simultan cu alegerile, acestea din urma se amana automat. Practic, se obtine acelasi rezultat. Oricum, sunt prea multe razboaie juridice in acest domeniu al referendumului. Pana la urma, trebuie sa separam apa de uscat", a declarat Sergiu Andon, potrivit Mediafax. Presedintele Traian Basescu a avertizat Parlamentul ca, daca Legea privind votul uninominal nu va fi adoptata pana la 25 octombrie, va convoca referendum pe aceasta tema in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, programate in 25 noiembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.