PSD a depus in sfarsit, motiunea de cenzura! Desi aceasta actiune a fost anuntata cu destul timp in urma, nu inseamna ca totul a mers ca pe roate. Pesedistii s-au strans ieri dimineata in sedinta pentru a mai discuta inca o data pe tema motiunii. A
PSD a depus in sfarsit, motiunea de cenzura! Desi aceasta actiune a fost anuntata cu destul timp in urma, nu inseamna ca totul a mers ca pe roate. Pesedistii s-au strans ieri dimineata in sedinta pentru a mai discuta inca o data pe tema motiunii. A lipsit Ion Iliescu. Acelasi Iliescu care, se pare, ca saptamana trecuta a avut o intalnire 'de taina>> cu Tariceanu. Dupa sedinta BPN, Cristian Diaconescu a anuntat ca semnaturile exista si motiunea va fi depusa. Pana la depunerea documentului la Parlament insa, senatorii PSD au fost convocati intr-o alta sedinta, la Senat, sub conducerea lui Iliescu. Dupa aceasta ultima sedinta, mai multi parlamentari social-democrati au marturisit ca, desi au semnat documentul, „semnatura nu este acelasi lucru cu votul“. Solutia lui Geoana? Interzicerea absentelor, motivate sau nemotivate, in randul PSD, de la vot. Motiunea se discuta, martea sau miercurea viitoare.

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, ca PSD va propune ca motiunea de cenzura sa fie prezentata in plenul comun al Camerelor joi 27 septembrie si sa fie dezbatuta saptamana viitoare, miercuri 3 octombrie. Motiunea de cenzura a fost depusa in cursul zilei de ieri la Birourile Permanente ale Camerei Deptuatilor si Senatului. Diaconescu a mai aratat ca PSD a decis ca orice deplasare externa a parlamentarilor social-democrati sa fie interzisa in aceasta perioada in care va fi prezentata si dezbatuta motiunea de cenzura, in caz contrar putand fi aplicate si eventuale sanctiuni. Vicepresedintele PSD a aratat ca au existat parlamentari din alte partide care au dorit sa semneze motiunea de cenzura a social-democratilor. El a subliniat ca PSD a decis ca documentul sa nu fie semnat decat de parlamentarii PSD. Secretarul Camerei, deputatul PSD Ioan Munteanu, a declarat, ieri, dupa Biroul Permanent al acestui for, ca textul motiunii PSD va fi citit in Parlament abia joi. „Este foarte probabil ca, cel mai tarziu martea viitoare, motiunea de cenzura va fi dezbatuta“, a mai spus Munteanu.

PSD-ul lui Iliescu,la raport


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.