MOTOR. Regizorul Woody Allen va turna un film la Barcelona spre finalul primului semestru din 2007 si va lucra cu actori spanioli, a anuntat Jaume Roure, directorul unei case de productie catalane. Casa de productie spaniola a semnat un contract cu r

MOTOR. Regizorul Woody Allen va turna un film la Barcelona spre finalul primului semestru din 2007 si va lucra cu actori spanioli, a anuntat Jaume Roure, directorul unei case de productie catalane. Casa de productie spaniola a semnat un contract cu regizorul newyorkez, care s-a aflat la Barcelona pentru a canta cu New Orleans Jazz Band, la Festival del Milleni.

PALM SPRINGS. ""Moartea domnului Lazarescu"", in regia lui Cristi Puiu, se numara printre filmele selectionate pentru cea de-a 17-a editie a Festivalului de la Palm Springs, care se va desfasura intre 5 si 16 ianuarie. Aproape toate productiile propuse spre nominalizare la categoria cel mai bun film strain al Premiilor Oscar au fost incluse in programul evenimentului. ""Moartea domnului Lazarescu"" reprezinta propunerea Romaniei spre nominalizare. Dupa ce a castigat premiul sectiunii ""Un certain regard la Cannes"", pelicula lui Cristi Puiu a participat la o multime de festivaluri internationale, inclusiv in SUA, obtinand in octombrie anul trecut si un premiu special al juriului la Chicago.

REFUZ. Actorul Billy Crystal, care a prezentat opt editii ale Premiilor Oscar, a refuzat oferta organizatorilor de a gazdui evenimentul in 2006. Starul american si-a motivat decizia prin programul deosebit de incarcat pe care il are. De asemenea, Chris Rock, gazda Oscarurilor de anul trecut, a anuntat ca nu va reveni pe scena Teatrului Kodak. Organizatorii Premiilor Oscar au trimis membrilor colegiului electoral al Academiei de arte si stiinte cinematografice buletinele de vot pentru desemnarea nominalizarilor. Cele 5.798 de buletine vor fi trimise inapoi inainte de 21 ianuarie. Zece zile mai tarziu, Academia va anunta cate cinci finalisti pentru fiecare categorie. Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar va avea loc la 5 martie, la Teatrul Kodak din Hollywood.

Grupaj realizat de
Adrian Vaduva


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.