PRESIUNI. SUA vor face presiuni asupra Romaniei si Slovaciei pentru ca cele doua state membre ale Uniunii Europene sa accepte declararea independentei provinciei Kosovo, relateaza International Herald Tribune, receptionat de Mediafax. "Statele Unite vor recunoaste independenta Kosovo, iar europenii, atata vreme cat raman uniti, vor adopta aceeasi pozitie", a declarat, sub protectia anonimatului, un diplomat european.


PROTESTE. Peste 15.000 de calugari, carora li s-au alaturat in jur de 30.000 de civili, au participat la proteste pe strazile capitalei Myanmarului, Rangoon, iar junta militara a operat arestari masive in randurile demonstrantilor. Majoritatea persoanelor arestate fac parte din Liga Nationala pentru Democratie, partid de opozitie, fondat de laureata Premiului Nobel pentru pace Aung San Suu Kyi, aflata in detentie permanenta la domiciliu.


FRAUDE. Numeroase fraude au loc in programul Loteria Vizelor, sustinut de Departamentul de Stat al SUA, relateaza revista Government Executive, citata de Mediafax. Concluzia este sustinuta de Biroul Guvernamental de Audit din Statele Unite, care a identificat brese in sistem, prin care persoane din state care sprijina terorismul, precum Siria, Sudan, Coreea de Nord sau Iran, s-au inscris online in program. Identificarea acestora ca suspecti de terorism sau a casatoriilor de convenienta este foarte dificila.