Romania este mai pregatita decat acum doi ani pentru a face fata unei eventuale pandemii de gripa, care se apropie, a declarat, ieri, Eugen Nicolaescu, ministrul sanatatii publice. Astfel, mai multe unitati sanitare coordonate de Institutul Matei Ba
Romania este mai pregatita decat acum doi ani pentru a face fata unei eventuale pandemii de gripa, care se apropie, a declarat, ieri, Eugen Nicolaescu, ministrul sanatatii publice. Astfel, mai multe unitati sanitare coordonate de Institutul Matei Bals si Institutul Cantacuzino sunt pregatite pentru ingrijirea bolnavilor. „Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atentioneaza de cativa ani asupra unei eventuale pandemii. De la aparitia primelor cazuri si pana la realizarea unui vaccin sunt necesare cel putin sase luni, timp in care pot muri foarte multi oameni'', spune profesorul Adrian Streinu Cercel, de la Institutul Matei Bals.

„Baza reformei in sanatate o reprezinta preventia. Numai investind in preventie vom putea face fata unei pandemii care, dupa cum declara specialistii in sanatate publica si cei ai OMS, este iminenta“, a mai spus demnitarul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.