Nu este singura super-putere care emite astfel de semnale: insulara Mare Britanie si Germania teutonica par sa imbratiseze, in secret, aceeasi tactica, impotriva oricaror angajamente asumate in cadrul ONU: recunoasterea independentei provinciei sarbe
Nu este singura super-putere care emite astfel de semnale: insulara Mare Britanie si Germania teutonica par sa imbratiseze, in secret, aceeasi tactica, impotriva oricaror angajamente asumate in cadrul ONU: recunoasterea independentei provinciei sarbe Kosovo si Metohia in favoarea fostei minoritati albaneze a ceea ce era odata Iugoslavia. Care este, insa, viitoarea strategie, ascunsa in mod evident de ochii opiniei publice europene?
In absenta unei strategii de politica externa si securitate a Europei, bomba Kosovo ar putea umple de rani nu numai Serbia (sa nu uitam Voivodina), ci si Bosnia si Hertegovina, Slovacia si, bineinteles, Romania, prin doua fronturi, unul intern si altul extern: Transnistria si asa-zisul "Tinut Secuiesc". Nu este de mirare ca propaganda si provocarile agresive ale ungurilor extremisti cresc in amploare in ultima perioada. Ungaria, dupa cum am demonstrat adeseori, face arc peste Carpati nu odata pentru a-si indeplini obiectivele strategice - aceleasi, "milenare" - in coniventa cu Rusia. Daca se va comite aceasta greseala anti-europeana maximala - recunoasterea independentei Kosovo - despre Rasaritul Romanesc si conflictele mentinute deocamdata inghetate de catre Moscova, vom auzi numai de rau. In minutul doi, Federatia Rusa va recunoaste, impreuna cu satelitii sai, aceste entitati artificiale. Negura Cutiei Pandorei se va raspandi peste Caucaz si Marea Neagra pana la Adriatica, unde Bosnia musulmana - tara unde, cu sprijinul sauditilor, se inalta cea mai inalta moschee a Europei - abia asteapta semnalul. De aici, mai departe, in Mediterana, unde Tara Bascilor si chiar si Corsica fierb de ani buni. Secesionistii Ligii Nordului Italiei, cu Lombardia libera, apoi Alsacia, Lorena etc. vor da navala sa fractureze din interior noua Europa, lipsita de orice proiect strategic de anvergura. Daca asta se doreste, disolutia si distrugerea treptate si totale a Europei Natiunilor, atunci da, se poate spune ca exista o strategie!
Razboiul din Iugoslavia a dus la distrugerea unei federatii care putea concura lejer multe democratii ale actualei Uniuni Europene extinse. Primii au sarit croatii, sub influenta si sprijinul direct al statului german. Anatemizarea internationala a sarbilor - fostii turisti simpatici ai blocului socialist - a fost dusa pe cai murdare ramase putin cunoscute si astazi. De abia dupa ce Croatia a devenit ceea ce este acum s-a aflat ca pentru portretizarea sarbilor drept satrapii Europei s-a recurs inclusiv la firme specializate de relatii publice cu anvergura mondiala. Celebra imagine a prizonierilor de razboi care stau piele si os in fata unui gard ca la Auschwitz a fost o facatura. Acelasi lucru si in Kosovo. Purificarea etnica a albanezilor de catre sarbi - invocata de "Occidentul civilizat" s-a transformat - cu aportul NATO - intr-un proces invers. Sarbii au fost eliminati cu sutele de mii de pe pamantul lor stramosesc, ucisi, decapitati, arsi odata cu cele mai frumoase bijuterii ale Ortodoxiei seculare a Serbiei, biserici si manastiri aflate, degeaba, in patrimoniul UNESCO. Cred ca este clar ca, de data asta, Serbia nu va mai face nici o concesie "lumii civilizate" care a permis cu opt ani in urma sa fie bombardata o capitala europeana cu tot cu civilii ei.
Romania are toate motivele sa se impotriveasca acestui plan de distrugere a stabilitatii Balcanilor si a zonei largite a Marii Negre, plan care, treptat, se va intinde ca o lepra peste intreaga Europa. Rusii au stiut sa-si externalizeze problemele cu militantii musulmani - potential activ de insurgenta - odata cu destramarea URSS. Americanii duc razboaie "preventive" si invoca "Axe ale raului". De ce trebuie Europa sa-i bage pe usa din dos?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.