Consiliul Suprem de Aparare a tarii se intruneste, astazi, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre strategia energetica pentru perioada 2007-2020 si despre politica externa (context, evolutii si evaluari in plan regional), a informat Presedint
Consiliul Suprem de Aparare a tarii se intruneste, astazi, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre strategia energetica pentru perioada 2007-2020 si despre politica externa (context, evolutii si evaluari in plan regional), a informat Presedintia. Ieri insa, presedintele Traian Basescu si omologul sau azer, Ilham Aliyev, au inaugurat reprezentanta Fundatiei „Heydar Aliyev“ la Bucuresti. Privind relatia dintre cele doua state, trebuie amintit ca in 12 iulie a.c. presedintele Basescu l-a primit la Cotroceni pe Rovnac Abdulayev, presedintele companiei nationale petroliere SOCAR din Azerbaidjan. In cadrul intalnirii de atunci au fost abordate aspecte privind parteneriatul romano-azer in domeniul energetic. A fost evidentiata dorinta ambelor parti privind colaborarea in domeniul livrarilor de gaze naturale azere pentru necesarul intern al Romaniei si alimentarea gazoductului Nabucco. Contextul in care au loc toate aceste evenimente este unul complex.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.