Pe primul loc in topul cheltuielilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe anul trecut s-a situat un medicament pentru anemii si boli de sange. Aceasta in timp ce bolile cardiovasculare ocupa de departe primul loc in clasamentul maladiilor car
Pe primul loc in topul cheltuielilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe anul trecut s-a situat un medicament pentru anemii si boli de sange. Aceasta in timp ce bolile cardiovasculare ocupa de departe primul loc in clasamentul maladiilor care ucid, cu 63% din rata mortalitatii. Paradoxul s-ar explica oarecum prin faptul ca medicamentul erythropoietin Beta costa 65 de milioane lei vechi o singura fiola, cheltuielile CNAS pe 2006 cu acest tratament ridicandu-se la 70 milioane RON. Pe locul doi al listei cu primele 20 de medicamente in functie de banii alocati de CNAS se afla un interferon, medicament administrat pentru hepatitele B si C, iar urmatorul loc apartine unui medicament pentru bolile psihice. Abia pe locul patru este situat indapamide, un medicament adjuvant pentru hipertensivi, care ajuta la eliminarea apei din organism.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.