Documentele facute publice de Mugur Ciuvica genereaza o ancheta interna in serviciul condus de George Maior.

Directorul SRI, George Maior, a fost audiat luni la comisia de resort din Parlament in urma noului scandal care vizeaza institutia pe care o conduce. Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a publicat duminica doua documente care, potrivit acestuia, demonstreaza ca SRI spioneaza PNL si pe senatorul liberal Norica Nicolai.

Dupa audiere, Maior a precizat ca nu se poate pronunta „in acest moment" daca documentele institutiei care au fost facute publice duminica sint reale sau sint falsuri. El a mentionat ca la SRI s-a declansat o ancheta interna, ale carei concluzii vor fi prezentate saptamina viitoare la comisia parlamentara de resort.

Documentele prezentate de Mugur Ciuvica reprezinta doua adrese de insotire a unor materiale realizate de un asa-numit Grup de Evidenta din cadrul SRI, semnate de generalul Vasile Stanciu.

„Nu au existat monitorizari asupra senatorului Norica Nicolai sau asupra vreunui partid politic, indiferent care ar fi acel partid politic, sau asupra presedintelui Romaniei, pentru ca, pina la urma, si numele sau este mentionat intr-una dintre asa-zisele adrese prezentate de Mugur Ciuvica", a mai precizat directorul SRI, care a admis ca exista o unitate a SRI denumita Grupul de Evidenta. In functie de rezultatul anchetei interne din SRI, comisia parlamentara ii va audia sau nu pe generalii Coldea si Stanciu, au afirmat parlamentari din comisie.

Liberalii Norica Nicolai si Radu Stroe au organizat tot luni o conferinta de presa in care s-au aratat ingrijorati de dezvaluirile facute de Mugur Ciuvica, dar s-au ferit sa formuleze acuzatii transante la adresa SRI pina nu vor fi facute verificari. Doar Stejarel Olaru, consilier al premierului Tariceanu pe probleme de securitate, care a fost si el prezent la conferinta, a afirmat ca documentele sint reale si ca este vorba de politie politica.