Avionul cu trupul militarului roman ucis in Irak a aterizat, luni dupa-amiaza, pe aeroportul din Suceava.

Sicriul cu trupul caporalului Ioan Grosaru a fost intimpinat de o garda de onoare de la Brigada Mecanizata 15 din Iasi, „Lupii negri", care a fost in misiune in Afganistan. La ceremonia religioasa oficiata de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei, a participat, pe linga membrii familiei si oficialitati locale, si ministrul Apararii, Teodor Melescanu.

Ioan Grosaru, care si-a pierdut viata in misiune in Irak, dupa ce transportorul in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv, va fi inmormintat marti la prinz, cu onoruri militare, in satul natal Paiseni.

Familia militarului va primi 80.000 de euro reprezentind polita de asigurare, precum si o suta de solde si un ajutor de inmormintare in valoare de 1.250 de lei, platite din bugetul Ministerului Apararii. „As fi preferat sa-l avansam sublocotenent dupa ce se intoarcea din misiune. Este un moment foarte trist. Vedem astfel ca prezenta Romaniei in teatrele de operatiuni din strainatate nu este simbolica, ci chiar cu mari sacrificii", a declarat ministrul Teodor Melescanu, citat de MEDIAFAX. Caporalul Ioan Grosaru a fost inaintat post-mortem la gradul de sublocotenent si decorat de presedinte cu Ordinul Steaua Romaniei, cu insemne de razboi.