Jurnalistul Miron Manega a fost atacat public la un post de televiziune, unde i s-a reprosat ca ar fi castigat bani pe seama marelui actor, editand un numar special al revistei VREAU BILET, in memoria lui Adrian Pintea. Acuzatiile nu sunt fondate, su
Jurnalistul Miron Manega a fost atacat public la un post de televiziune, unde i s-a reprosat ca ar fi castigat bani pe seama marelui actor, editand un numar special al revistei VREAU BILET, in memoria lui Adrian Pintea. Acuzatiile nu sunt fondate, sustine cel infierat. In presa scrisa, "actiunea" continua. "E o acuzatie neghioaba si iresponsabila - spune Mi­ron Manega. Revista a fost distribuita gratuit, cu exceptia a 300 de exemplare, folosite pentru a-mi achita restul de datorii la ti­pografie. Ceea ce inca n-am reusit. Nu-mi trece prin gand sa ma scuz pentru o fapta care ma onoreaza. Dimpotriva, voi reedita revista si o voi scoate pe piata, pentru a vedea toata lumea de ce am fost acuzat". Autorul revistei adreseaza, pe aceasta cale, o scrisoare deschisa Laviniei Pintea.   DEMERS. "Stimata Doamna Lavinia Pintea, avand in vedere ca publicarea, intr-un numar special al revistei VREAU BILET, a unor fragmente din opera celui care a fost Adrian Pintea si a unor tulburatoare declaratii din presa, a impresionat si a sensibilizat o data in plus pe cei (putini) care au avut norocul sa le parcurga; avand, de asemenea, in vedere, ca acest numar special nu a stirbit cu nimic ci, dimpotriva, a onorat si a reactivat dimensiunea cultu­rala a lui Adrian Pintea, asa cum aproape unanim s-a constatat si chiar Dumneavoastra ati confirmat. Consi­derand, pe de alta parte, ca demersul meu initial, de a contribui la perpetuarea imaginii de mare actor si scriitor de referinta a lui Adrian Pintea, nu a fost concludent la tirajul initial, distribuit gratuit, am avut impreuna cu Editura Vreau Bilet initiativa de a retipari, in regim normal de aparitie editoriala, acest numar special al publicatiei amintite. Va informam pe aceasta cale ca veti primi, in conditiile reglementate de legislatia in vi­goare, drepturile de autor ce vi se cuvin, atunci cand se vor finaliza procedurile de succesiune. Cu stima, Miron Manega"       Negustorii "Cat esti? - Cat sunt ingaduit... Putin mahnit uneori, mai ales cand vad ca dreptul meu de a fi sentimental este vandut unora care nu-si pot asuma acest drept decat cum­pa­randu-l, la o trecatoare si trista specula... Negustorii amare..." Adrian Pintea"Fals interviu"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.