De ceva vreme, lucrurile se complica in teatrele de lupta unde au fost trimisi militari romani. Oficialii de la Ministerul Apararii aproape ca si-au facut o obisnuinta din a redacta anunturi legate de soldatii care au murit in Irak sau Afganistan. L
De ceva vreme, lucrurile se complica in teatrele de lupta unde au fost trimisi militari romani. Oficialii de la Ministerul Apararii aproape ca si-au facut o obisnuinta din a redacta anunturi legate de soldatii care au murit in Irak sau Afganistan. La randul lor, politicienii inhata orice veste venita din zonele de conflict si o folosesc drept arma de lupta politica. Asa se face ca polemica privind retragerea trupelor romanesti din astfel de zone a devenit subiect de disputa intre PNL si PD. In vreme ce Cabinetul Tariceanu se da de ceasul mortii sa aduca militarii acasa, Cotroceniul foloseste CSAT-ul ca sa-i tina acolo. In razboiul politic, militarii care se intorc din ce in ce mai des in sicrie de plumb incep sa incline balanta tot mai tare in favoarea liberalilor. Daca privim lucrurile din exterior, retragerea trupelor din Irak si Afganistan ar fi o decizie ce nu ar trebui amanata. In realitate insa, Romania are in continuare o obligatie, ca membru de facto al Aliantei Nord-Atlantice. Ba, mai mult, in relatia cu SUA, mentinerea militarilor conteaza enorm, ca o dovada de fidelitate din partea tarii noastre.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.