Intr-unul dintre numerele trecute ale ziarului nostru semnalam faptul ca Paula Seling a cantat la nunta lui Bursuc. Artista a tinut sa precizeze ca nu a gresit participand la acest eveniment, pe care il numeste neutru: "Din cate imi amintesc, nimeni
Intr-unul dintre numerele trecute ale ziarului nostru semnalam faptul ca Paula Seling a cantat la nunta lui Bursuc. Artista a tinut sa precizeze ca nu a gresit participand la acest eveniment, pe care il numeste neutru: "Din cate imi amintesc, nimeni nu a avut un comportament indecent, imoral. Acolo s-a cantat! Nu s-a facut play-back, nu s-a dansat in chiloti, nu s-au facut show-uri deochiate. S-a can­tat! Cu big-band, cu instrumentisti pe care-i cunoaste toata breas­la si care au o existenta ingreunata de «artiste» si «artisti» care fac pantomima la concerte, ba mai mult, fara nici o jena, copiaza cu spor hituri internationale si nu uita sa-si ia CD-ul cu ei la megasho­w-urile sustinute". Solista explica feno­menul din interior: "Show-business-ul romanesc nu exista! Asa cum in Romania nu exista Sala Olympia, nu exista Wembley, iar majoritatea spectacolelor se sustin la discoteci, party-uri de firma, festivaluri de bere, petreceri private. Sunt cateva festivaluri mari si show-uri televizate la care artistii sunt prezenti «prin rocada»". Paula Seling e de parere ca artistii nu trebuie sa aiba orgolii prostesti: "Ce anume credeti ca se numeste prostitutie muzicala? Sa canti pentru toata lumea muzica ta, fara discriminari, fara bariere culturale, fara mandrii prostesti, fara prejudecati? Sa promovezi muzica ta intr-un context unde se canta altceva, se traieste altfel, se apreciaza, poate, valorile unei culturi pe care noi nu o intelegem si nu avem dreptul sa o judecam? Sau sa pre­tinzi ca esti artist de calibru si sa alegi o cale usoara, care nu implica instrumentisti, instalatii de sonorizare, repetitii si studiu, ci doar un CD pe care sa-l pui in geanta si sa pleci la «con­cert» linistit ca CD-ul nu fal­seaza? Si atunci, e adevarat, si or­ganizatorii de spectacole au mai putin de platit, sunt mai fericiti, banii curg cu spor pentru toata lumea.  Atunci poti sa ai si zece spectacole pe zi, CD-ul nu oboseste si tu poti sa alegi unde «da bine» sa canti pentru cei care critica muzica romaneasca. In opinia mea si a fanilor mei, prostitutie muzicala inseamna sa minti, sa copiezi, sa pretinzi ca esti alt­cineva, prin muzica ta, sa instigi la violenta, sa folosesti, pur comercial si constient, injuraturi sub pretext artistic, sa furi ideile altora, sa minti publicul. Pentru bani. Toate astea se fac pentru bani si sunt mult mai grave. Am gresit cantand la acest eveniment? Nu stiu. Eu consider ca nu".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.