Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, initiata de PSD, a fost depusa, luni, la Biroul Permanent al Senatului. Motiunea de cenzura, intitulata "000 de zile de haos - sfarsitul guvernarii de dreapta", a fost semnata de 139 de parlamentari
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, initiata de PSD, a fost depusa, luni, la Biroul Permanent al Senatului. Motiunea de cenzura, intitulata "000 de zile de haos - sfarsitul guvernarii de dreapta", a fost semnata de 139 de parlamentari.


Delegatia PSD care adus dextul documentului la Biroul presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, a fost alcatuita din Titus Corlatean, Cristian Diaconescu si Dan Mircea Popescu. Titus Corlatean, secretar general al PSD, a declarat, la iesirea din biroul lui Vacaroiu, ca numarul de semnaturi de sustinere a motiunii este "mult peste necesarul in astfel de situatii". El a precizat ca delegatia PSD va merge la Camera Deputatilor pentru a indeplini acceeasi procedura. Secretarul Camerei Deputatilor Ioan Munteanu (PSD) a declarat ca motiunea ar urma sa fie citita in plenul reunit al Parlamentului in ziua de joi, 27 septembrie, si sa fie dezbatuta saptamana viitoare, probabil luni sau marti.


Motiunea de cenzura a PSD a fost depusa, luni, la Camera Deputatilor, la putin timp dupa depunerea la Senat. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca a primit din partea PSD textul motiunii de cenzura si ca aceasta a fost depusa de un partid serios si se asteapta ca semnaturile sa fie "cum trebuie". "Nu am avut timp sa verific semnaturile, dar motiunea a fost depusa de un partid serios si ma astept ca semnaturile sa fie cum trebuie", a precizat Olteanu, raspunzand unei intrebari legate de respectarea procedurilor parlamentare la depunerea motiunii de cenzura. Olteanu a aratat ca urmeaza sa se consulte cu presedintele Senatului in legatura cu procedura si cu toate detaliile in legatura cu motiunea de cenzura. "Pot doar sa confirm ca, de aceasta data, Gheorghe Flutur nu a semnat de doua ori", a spus Bogdan Olteanu, facand aluzie la precedenta motiune de cenzura, depusa de PD, la care s-a constatat, in prima faza, ca apareau doua semnaturi ale senatorului PLD Gheorghe Flutur. Presedintele Camerei a adaugat ca, pentru inceput, trebuie convocate Birourile Permanente ale celor doua Camere, luni dupa-amiaza sau marti dimineata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.