C(RAMPE)
Vine ala de la BCR ca sa-ti clarifice el in cap ce sa-i cumperi lua€™ sotie-ta cu prilejul implinirii unui an de cand v-ati. Pai e posibil asa ceva? Ca doar stii reclama, nu?

E cu un tanar nehotarat, care o
C(RAMPE)
Vine ala de la BCR ca sa-ti clarifice el in cap ce sa-i cumperi lua€™ sotie-ta cu prilejul implinirii unui an de cand v-ati. Pai e posibil asa ceva? Ca doar stii reclama, nu?

E cu un tanar nehotarat, care oscileaza intre nu-stiu-ce zambile si nu-stiu-ce crini, dar amploaiatul BCR, teroristul simpatic care-ti scodoleste viata ca pe ciorba de stie tot despre tine, iti simplifica el tie lumina zilei.

Ca sa-l parafrazez pe Ipu, pentru care totul era "cam frumos", acest lucru din partea BCR "e cam urat". Antireclama. Un mesaj terifiant, care-ti da de inteles ca nu esti singur nici in cea mai singura singuratate, ca oriunde te duci exista ochii BCR, care stau pe tine ca pe butelie, care-ti studiaza fiecare miscare si care stie ea mai bine chiar decat tine ce-ti trebuie si ce nu. Vine BCR sa-ti faca ea tie ordine-n sifonierul vietii tale. Ca adica sa stai tu linistit cate stie BCR despre tine, nici tu nu stii despre tine. Ca BCR stie si cu ce pasta de dinti te speli pe dinti, ca nici tu nu-ti tii tie insuti socoteala asta riguroasa asa cum o face BCR. Brrr. "E cam urat."

Iti intra tie BCR cu picioarele-n viata. Iti controleaza tie BCR masura la camasa. Stie el, BCR, ce culoare preferi. Scodolitorii aia de la BCR stiu ei sigur cand ti-a curs nasul ultima oara, stai linistit, ca esti controlat si la molari. BCR stie tot. BCR e atat de competent in scodoleala, incat nu tine sa ascunda asta de la tine, prostul care-si traieste viata sub lumina reflectoarelor controlate de BCR. BCR - Fratele cel Mare. Tu - eternul Winston, dar mult mai prost ca el, pentru ca Winston se tot lupta cu Fratele, dar tu esti atat de prost (te face BCR sa crezi), incat n-ai nici o sansa. Brrr. "E cam urat."
Amploaiatul BCR e robotelul. Robotelul cu "ri" mare. In loc de creier are un calculator superperformant, care analizeaza cele mai mici indicii si apoi printeaza pe gura cele mai detaliate concluzii despre fiecare om in parte. Amploaiatul BCR cu asta se ocupa el - cu intratul cu bocancii peste viata ta. Imediat isi da seama amploaiatul BCR. Iti deraiaza pervers atentia de la esential, spunandu-ti zambitor ca lui ii pasa de tine, ca, daca altii nu sunt atat de incrancenati incat sa se uite la toate detaliile amaratei tale vieti, el, Robotelul BCR, o face si o face astfel incat nici nu-ti dai seama. Mesajul reclamei: oriunde esti tu noi stim si orice faci tu noi stim. Boule, ca prost mai esti.  

Asadar. Sa avem incredere in BCR. BCR e-n toti si-n toate, cum era odata partidul. Ne miorlaiam ca n-avem identitate intr-un stat comunist care se ingrijea sa ne topeasca intr-un amalgam de nedesfirat? Lasa, nu-i nimic. Am scapat de topirea identitatii in statul comunist, ca sa dam de topirea identitatii in statul globalizat, in care toata lumea stie totul despre toata lumea, iar Banca este Stapanul Suprem care-ti face tie ordine-n viata, punandu-te sa-ti garantezi viata cu propria ta viata. "Acum ai acces la credite pe 30 de ani!" Iupiiii. Ce ne mai bucuram.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.