Dupa aproape doi ani de cercetari, procurorii de la Parchetul General au finalizat investigatiile in dosarul „Aviara“. Principalul invinuit in cauza este Stefan Nicolae, actualul director al Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala
Dupa aproape doi ani de cercetari, procurorii de la Parchetul General au finalizat investigatiile in dosarul „Aviara“. Principalul invinuit in cauza este Stefan Nicolae, actualul director al Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala. Asa cum presa a prezentat in repetate randuri, acesta impreuna cu fiul sau, Bogdan Nicolae, au transformat lupta cu aceasta boala in afacere de familie. „Gardianul“ va prezinta in premiera fragmente din raportul de expertiza contabila in baza caruia Stefan Nicolae va fi trimis in fata instantei de judacata, cel mai probabil in cursul acestei saptamani. Principalul cap de acuzare: abuz in serviciu contra intereselor publice.

Personajele care au folosit lupta cu gripa aviara si pesta porcina ca prilej de capatuiala sunt la un pas de a ajunge in fata instantei de judecata. Tandemul Stefan Nicolae si fiul sau Bogdan figureaza pe primul loc la stors bani din aviara si mai apoi din pesta porcina clasica. Reteta a fost cat se poate de simpla: tatal era director la structura care elabora strategiile nationale de lupta cu bolile, iar fiul, om de afaceri, importator al produselor de care tatal spunea c a are nevoie. Ingineria celor doi a functionat pana anul trecut, cand IGP-ul si apoi procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal pe numele lui Nicolae senior.

De atunci si pana in prezent, dosarul Aviara a fost in lucru, iar intr-un final a fost conexat si cu cel din timpul pestei porcine. Motivul a fost simplu. Dupa ce au muls banii alocati pentru gripa aviata, cei doi au aplicat exact aceeasi schema si in cazul pestei porcine. De aceasta data insa, anchetatorii au fost mult mai atenti la detalii.

Expertiza-bomba, venita pe ultima suta de metri
Ultimul document ajuns la dosarul lui Stefan Nicolae este unul care va schimba total soarta acestui personaj.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.