La final de vara, Hollywoodul sarbatoreste un record al incasarilor. Peste patru miliarde de dolari au intrat in conturile studiourilor cinematografice in perioada mai-august. „Ajutorul“ venit din incasarile din Romania este de 1,7 milio
La final de vara, Hollywoodul sarbatoreste un record al incasarilor. Peste patru miliarde de dolari au intrat in conturile studiourilor cinematografice in perioada mai-august. „Ajutorul“ venit din incasarile din Romania este de 1,7 milioane de dolari.

Box office-ul nord-american a cunoscut, vara aceasta, un salt spectaculos. In numai patru luni, mai - august, studiourile cinematografice au incasat peste 4 miliarde de dolari, o cifra-record pentru aceasta perioada. Vara este cea mai prolifica si, de aceea, cel mai important interval al anului pentru casele de distributie si producatorii de film. In Romania, vara aceasta au fost lansate sase din cele mai de succes zece productii ale anului, inclusiv liderul clasamentului, „Piratii din Caraibe: La capatul lumii“. Reusita de anul acesta se datoreaza in mare parte lungului sir de continuari, ca „Shrek al Treilea“ si „Piratii din Caraibe“, „Harry Potter si Ordinul Phoenix“, care au atras publicul in numar foarte mare.
Indiferent de ce serviciu a centralizat datele, in America de Nord totalul incasarilor in lunile de vara depaseste 4 mil iarde de dolari, cu 8-11% mai mult decat vara anului 2006, cand s-au inregistrat incasari de 3,89 miliarde de dolari. Pe plan international, box office-ul a cunoscut o crestere mult mai mare, cu 20% fata de anul trecut. Se pare ca, la fel ca in tara noastra, si in Statele Unite si Canada s-au scumpit biletele de cinema, pentru ca numarul de spectatori a crescut anul acesta cu doar 6%, mai putin decat anul trecut, de la 593,9 milioane (2006) la 632,2 milioane (2007). Chiar daca vara 2007 a stabilit un record in privinta incasarilor, anul 2002 detine inca recordul pentru numarul de spectatori din timpul aceluiasi sezon: 668,1 milioane.

Topul american, diferit de cel romanesc
In topul celor mai atractive cinci filme pentru publicul american se afla „Omul Paianjen 3“ - 336,5 milioane de dolari, „Shrek al Treilea“ - 320,7 milioane de dolari, „Transformers - Razboiul lor in lumea noastra“ - 310,6 milioane de dolari, „Piratii din Caraibe: La capatul lumii“ - 308,7 milioane de dolari si „Harry Potter si Ordinul Phoenix“ - 286,6 milioane de dolari. In Romania, clasamentul este ceva mai diferit: „Piratii din Caraibe“ - 441.666 de dolari, „Shrek al Treilea“ - 375.400 de dolari, „Harry Potter“ - 305.047 de dolari, „Ocean's Thirteen“ - 231.123 de dolari si „Omul Paianjen 3“ - 214.064 de dolari. Pe ultimul loc se afla pelicula „Transformers“, care a adunat, la randul sau, 211.303 de dolari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.