Comentariul specialistului In Europa Centrala, Central-Estica si de Sud, circulatia aerului va fi slaba astazi si maine. Forma­tiu­nile noroase pot stationa. Sunt intrunite conditii de formare a cetii in orele diminetii,
 Comentariul specialistului In Europa Centrala, Central-Estica si de Sud, circulatia aerului va fi slaba astazi si maine. Forma­tiu­nile noroase pot stationa. Sunt intrunite conditii de formare a cetii in orele diminetii, dar, in conditii de umiditate sca­zuta, ceata va fi pe arii restranse. Lipsa de circulatie in apropierea solului va favoriza stagnarea aerului rece, instalat in ultimele zile, si astfel temperatura aerului va mai creste usor ziua, din insolatie, dar va scadea noaptea ca urmare a efectelor radiative nocturne. In consecinta, in aproape toata jumatatea de sud a Europei si implicit in zona geografica a Romaniei, din punct de vedere termic va fi o vreme de toam­na blanda, cu nopti si dimineti reci si zile placute. meteorolog Romica Jurca     Azi in tara Bacau   21°C Baia Mare        23°C Brasov 20°C Buzau   23°C Cluj-Napoca    22°C Constanta         21°C Craiova            23°C Deva    23°C Galati   22°C Iasi       22°C Miercurea-Ciuc            18°C Oradea 24°C Pitesti   23°C Sibiu     21°C Suceava           19°C Targu Mures     22°C Timisoara         24°C   La munte  Azi (luni): Cerul va fi variabil, cu unele innorari doar in Orientali. Izolat, pe vai si in depresiuni, se va produce ceata. Maine (marti): Cerul va fi variabil, cu innorari si izolat ploi slabe ziua in Orientali, iar spre sfarsitul intervalului, posibil si in Muntii Banatului. Poimaine (miercuri): Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si local ploi in Occidentali si vestul Meridionalilor si doar izolat in rest. Vantul va pre­zenta unele intensificari, indeosebi in Meridionali si Muntii Banatului.   Bucuresti max. 24°C min. 8°C Azi (luni): Vremea va fi frumoasa, cerul mai mult senin si vantul in general slab. Maine (marti): Vremea va fi frumoasa,  cerul mai mult senin, iar  vantul in general slab. Maxima: 24°C, iar minima: 9°C. Poimaine (miercuri): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab  pana la moderat. Maxima: 25°C, iar minima: 10°C.    Drumetii Cabana Padis-Arieseni Durata: 5 h Traseul porneste de la Cabana Padis (impreuna cu punctul albastru si crucea galbena). La Poiana Ponor, marcajele se despart. Al nostru nu traverseaza Paraul Bradeteanu, continua pe malul drept, traverseaza poiana, dupa care incepe urcusul pana la creas­ta. Dincolo ajungem pe malul unui parau care curge catre un perete de calcar, ajunge la gura Pesterii Ca­put si se arunca intr-un put de 10 m. Pe aici nu putem intra in pes­tera, numai prin intrarea cea­lalta, care se gaseste deasupra acesteia, dar nici acolo nu putem inainta mult, fiindca am ajuns pe o platfor­ma cu puturi adanci. De la pestera ajungem pe drumul fo­res­tier ce vine de la Valea Ceta­ti­lor. Drumul spre Arieseni trece prin Cobles, ce apartine de comuna Arieseni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.