Premierul moldovean VasileTarlev a solicitat conducerii Serviciului Vamal si Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei sa sanctioneze angajatii corupti de la punctele de frontiera. In sedinta de guvern din aceasta saptamina, Tarlev
Premierul moldovean VasileTarlev a solicitat conducerii Serviciului Vamal si Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei sa sanctioneze angajatii corupti de la punctele de frontiera. In sedinta de guvern din aceasta saptamina, Tarlev a anuntat ca este la curent cu numeroase incalcari ale legii, legate de valoarea si volumul marfurilor, care se produc la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova. "Cele mai multe dovezi vin din partea producatorilor autohtoni, care importa materie prima, produsul finit comercializat fiind mai scump decit cel importat. Acest lucru este posibil prin coruperea functionarilor Serviciului Vamal, care reduc artificial preturile marfurilor care intra in tara", a explicat Tarlev. Directorul general al Serviciului Vamal, Feodosia Furculita, a declarat ca pentru limitarea numarului actelor de coruptie, in punctele vamale din Briceni si Ungheni se vor repartiza automat declaratiile vamale. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.