Municipalitatea din Amsterdam a anuntat ca a deblocat pana la 15 milioane de euro din fondurile publice pentru a rascumpara 51 de vitrine ale prostituatelor din Cartierul Rosu, care vor deveni spatii comerciale sau locuinte. Municipalitatea a inceput
Municipalitatea din Amsterdam a anuntat ca a deblocat pana la 15 milioane de euro din fondurile publice pentru a rascumpara 51 de vitrine ale prostituatelor din Cartierul Rosu, care vor deveni spatii comerciale sau locuinte. Municipalitatea a inceput sa curete Cartierul Rosu, unul dintre cele mai vechi si mai pitoresti locuri din Amsterdam, a explicat primarul capitalei olandeze, Job Cohen, intr-o conferinta de presa. "Din 2000 de cand a fost legalizata prostitutia situatia s-a mai schimbat. Legea se refera la prostituatele care fac acest lucru voluntar, dar in prezent sunt multe cazuri de trafic de femei exploatate si alte activitati ilegale", a explicat Cohen.
Societatea imobiliara NV Stadsgoed a incheiat un acord cu cel care se da drept "imparatul sexului" in Olanda, Charles Geerts, pentru a rascumpara vitrinele de pe Strada Wallen, din centrul Cartierului Rosu, pentru care va plati 25 de milioane de euro. Consiliul municipal din Amsterdam participa si el la aceasta actiune cu pana la 15 milioane de euro. Geerts nu va putea investi acesti bani in Cartierul Rosu, iar in afara de aceasta zona, el nu este autorizat sa investeasca in prostitutie sau in coffe shopp-uri. Aceste 51 de vitrine reprezinta o treime dintre imobilele de pe Wallen si a cincea parte dintre vitrinele din Amsterdam, potrivit municipalitatii. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.