De la ora 18.00 si pana la ora 04.00, in Capitala vor avea loc o serie de concerte organizate in aer liber, oferite de formatiile Proconsul si Zdob si Zdub, precum si un moment dedicat tenorului Luciano Pavarotti. Artisti din Germania, Bulgaria, Unga
De la ora 18.00 si pana la ora 04.00, in Capitala vor avea loc o serie de concerte organizate in aer liber, oferite de formatiile Proconsul si Zdob si Zdub, precum si un moment dedicat tenorului Luciano Pavarotti. Artisti din Germania, Bulgaria, Ungaria si Romania vor avea la dispozitie 100 de metri de panouri si materialele pentru a face demonstratii de graffiti, pe acestea urmand sa fie montate, aleator, panze de diferite marimi, iar la finalul evenimentului acestea vor fi expuse intr-una dintre galerii. Publicul va putea cumpara tricouri si sepci cu graffiti personalizate sau tablouri de carton realizate cu spray-ul in mai putin de 10 minute, numite si Space Painting.
In cadrul aceluiasi eveniment organizat de Primaria Minicipiului si ArCuB, vor avea loc spectacole de strada, de arta multimedia, in care raul Dambovita va straluci in proiectii de lasere si lumini pe un ecran plutitor; Palatul Parlamentului va fi invaluit in proiectii, iar Piata Constitutiei va gazdui Luminarium - o structura gonflabila compusa din labirinturi si tunele de lumina si culoare.
Teatrele care vor oferi reprezentatii cu intrare libera (in limita locurilor disponibile) sunt: Bulandra, Nottara, Odeon, Teatrul Mic, Comedie, Tandarica, Creanga, Evreiesc, Tanase, Metropolis, Masca, Excelsior, Opera Comica pentru Copii.
De anul trecut, tarile angrenate in acest eveniment - Belgia, Spania, Franta, Letonia si Italia -, prin capitalele lor, au ales sa se asocieze cu scopul de a duce la bun sfarsit un proiect artistic comun care poarta numele de "Noptile Albe ale Europei".
Transport prelungit
Programul unor linii de transport in comun, precum si al Metroului, se prelungeste pana la orele 04.30. Vor pleca mijloace de transport catre zona centrala (P-tele Unirii si Sf. Gheorghe) la intervale de aproximativ o jumatate de ora, incepand cu zece seara, iar retur cu 30 de minute mai tarziu. Liniile care vor functiona aproape toata noaptea sunt: tramvaie - 32, 55; autobuze - 104, 116, 117, 131, 300, 311, 313, 336, 368, 385 si 667. (Luana DUSCHKA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.