Presedintele Conferintei Episcopale Italiene (CEI) a descris Italia ca „o tara aflata din punct de vedere moral intr-o stare de criza“. Vorbind recent comitetului executiv al CEI, Arhiepiscopul Angelo Bagnasco a aparat dreptul Bisericii
Presedintele Conferintei Episcopale Italiene (CEI) a descris Italia ca „o tara aflata din punct de vedere moral intr-o stare de criza“. Vorbind recent comitetului executiv al CEI, Arhiepiscopul Angelo Bagnasco a aparat dreptul Bisericii de a vorbi in public despre problemele ce tin de demnitatea vietii umane, spunand ca liderii ecleziali au obligatia de a oferi calauzire morala intr-o societate care s-a indepartat de principiile fundamentale.

Arhiepiscopul a raspuns direct unui nou val de discutii publice privind eutanasia si sinuciderea asistata. Prelatul a deplans decizia Amnesty International de a sprijini avortul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.