Curtea Suprema din Chile a decis extradarea fostului presedinte peruan Alberto Fujimori. El va fi deferit autoritatilor din Lima, pentru a raspunde acuzatiilor de incalcare a drepturilor omului si coruptie. Decizia instantei chiliene este finala si n
Curtea Suprema din Chile a decis extradarea fostului presedinte peruan Alberto Fujimori. El va fi deferit autoritatilor din Lima, pentru a raspunde acuzatiilor de incalcare a drepturilor omului si coruptie. Decizia instantei chiliene este finala si nu poate fi atacata prin apel. Magistratii nu au hotarit insa data la care va fi extradat Fujimori.

Alberto Fujimori are 69 de ani si este fiul unor imigranti japonezi din Peru. El a fost presedintele statului sud-american in perioada 1990-2000. Unele organizatii internationale il acuza ca, in perioada petrecuta la putere, a incalcat frecvent drepturile omului. Acuzatiile se refera, in special, la masurile luate de Fujimori pentru a combate organizatia extremista locala Sendero Luminoso.

Dupa ce a renuntat la sefia statului, Alberto Fujimori a petrecut o perioada de timp in Japonia. In 2005, el a plecat in Chile si, de atunci, incearca sa evite extradarea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.