Presa britanica sustine ca portughezul si colaboratorii sai vor incasa despagubiri de 30 de milioane de euro. Divortul de sotie l-a costat pe rus circa 1,6 miliarde, iar premierul britanic, Gordon Brown, s-a simtit nevoit sa dea un comunicat.

Antrenorul lui Chelsea, Jose Mourinho, a trimis jurnalistii la dictionar atunci cind a fost intrebat de demisia sa si pe avocati in birourile clubului Chelsea pentru a negocia despagubirile. Astfel, s-a aflat ca de fapt portughezul a fost demis de Roman Abramovici, la capatul unui sezon in care cei doi au avut mai multe conflicte dure.

Milardarul rus va plati pentru aceasta concediere circa 30 de milioane de euro, 15 milioane de euro reprezentind doua treimi din salariul pe care il mai avea de incasat de la Chelsea, restul reprezentind compensatii pentru Mourinho si echipa sa de consilieri (6 milioane de euro). Reamintim ca portughezul mai avea trei ani de contract, cu un salariu de 7,8 milioane de euro pe sezon.

Demisia lui Jose Mourinho a generat controverse in Anglia, insusi prim-ministrul Marii Britanii, Gordon Brown, simtindu-se dator cu o opinie. Intr-o scrisoare publica remisa presei, Brown spune ca "Jose Mourinho si-a adus o contributie importanta la fotbalul englez si este unul dintre cele mai influente personaje din istoria jocului". Pe de alta parte, principala asociatie a suporterilor echipei Chelsea a anuntat joi, intr-un comunicat, ca intentioneaza sa protesteze fata de plecarea lui Jose Mourinho. Fanii echipei londoneze au fost chemati in fata stadionului Stamford Bridge, pentru a protesta fata de "demiterea lui Jose Mourinho".