Grupul german RWE este ultimul partener cooptat in proiectul Nabucco alaturi de companii din Romania, Austria, Ungaria, Turcia si Bulgaria.

Concernul energetic german RWE este cea de-a sasea companie selectata pentru proiectul constructiei gazoductului Nabucco impreuna cu parteneri din Romania, Austria, Ungaria, Turcia si Bulgaria, potrivit ,,Financial Times Deutschland’’. Ultimul intrat se alatura OMV (Austria), Mol (Ungaria), Botas (Turcia), Bulgargaz si Transgaz Medias, mai tirziu decit era planificat din cauza alegerilor prezidentiale din Turcia, potrivit unor surse apropiate discutiilor. Reprezentantii RWE nu au facut inca nici un comentariu.

Proiectul Nabucco va transporta gaze naturale din regiunea Marii Caspice si Iran spre Austria, transitind Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria. Costul estimativ al proiectului este de cinci miliarde de dolari, finantarea acestuia fiind inca un subiect in discutie ca de altfel si sursa de provenienta a gazelor.

Conducta va avea o lungime de 3.300 de kilometri si face parte din planul UE de a micsora dependenta Europei de resursele naturale ale Rusiei. SUA sustin si ele acest proiect din punct de vedere politic.

Nabucco ar urma sa intre in exploatare in 2013, dar analistii apreciaza ca termenul va fi depasit, intrucit planificarea lucrarilor dureaza mai mult decit s-a estimat.