Pe timp de iarna, pescarii impatimiti se duc pe buza apei, dau cu dalta in podul de gheata si... astepta sa traga vreun pestisor de nada lasata pe copca. Incotosmaniti in bulendre, cu votca la picior, pescarii de iarna isi exercita placerea vanatorii
Pe timp de iarna, pescarii impatimiti se duc pe buza apei, dau cu dalta in podul de gheata si... astepta sa traga vreun pestisor de nada lasata pe copca. Incotosmaniti in bulendre, cu votca la picior, pescarii de iarna isi exercita placerea vanatorii visand la marile capturi din vara. Sunt unii pe care gheata ii inghite, tribut pe care il platesc cei care ametesc tot privind in gaura sau care se incalzesc atat de tare  incat se topeste gheata sub ei.

Asta pare sa fie si situatia atotputernicului, pana mai ieri, procuror Tulus. Azi, pus pe lista de demiteri si, mai grav, pe buza unei prapastii in care il va impinge ancheta penala ceruta de ministrul Justitiei.

Raportul de control care arata josnicia metodelor folosite de DNA pentru a raspunde pocnind din calcaie la ordinele Sefului cel Mare. Faptele echipei  Tulus - Morar, acest grup nefast de la Cluj protapit in Parchet, sunt atat de grave, incat nu va fi de mirare sa se implineasca dorinta maestrului Bolcas - arestarea imediata a faptuitorului.

Tulus Doru s-a zburlit la presa care a publicat fragmente din raportul de control care il incrimina. Asta era problema lui si a dlui Morar! Nu fondul problemei, ci ambalajul ei. Tipic pentru prostitutia in care se scalda institutia condusa de o nevinovata baschetbalista pusa in post pe criteriile stabilite de Cotroceni.

Lupta anticoruptie pe care sustin ca o duc cei din DNA, batandu-se cu caramida in piept, se arata a fi un sir de abuzuri.
Aceste proceduri de tip stalinist nu ajuta prea mult scopului declarat: in instante, probele cad ca popicele, iar procesele se incheie fara a avea coruptii ceruti pe tava de Bruxelles.

In schimb, Tulusii si Morarii reusesc sa compromita nume importante aflate pe lista de indezirabili venita pe firul scurt din Deal.

Nastasiii si Cristestii aflati in aceeasi hora a comenduirii joaca si ei batand vartos geamparalele de Basarabi. S-a incins rau pamantul sub dansatori, si tare mi-e teama pentru ei ca vom vedea in curand scena spargerii ghetii sub pescarul care da la copca. Deja frigul a venit, si alde Tulus pregatesc viermisorii, firul, dalta, sosonii si votca.
 
Asa sa-i ajute Dumnezeu!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.